בלוג

איך אוכלים קייל?

מאז שחדר לתודעה הישראלית לפני שנים ספורות, הקייל עשה קפיצת דרך משמעותית. כמעט כולם כבר יודעים לבטא את שמו. הקייל מגיע כיום לשוק במגוון זנים ובמשך עונה ארוכה. בזכות המוניטין והכינויים שנקשרו לו ("סופר כרוב" וכו'), אפילו אנשים שלא סובלים עלים מוכנים לאכול אותו בלי לבשל, טרי בסלט בשביל הבריאות. מוכנים לשאת כל טעם "למען קידוש

החשיבות של אזור האקלים

מה עושים כשזה לא גדל פה, כשאין את האוכל שאנחנו רוצים לאכול בסביבה הקרובה? לדוגמה: העדשים שייכות לפה מבחינת האקלים ומבחינה היסטורית ומתאימות למטבח הים תיכוני, אבל לא מגדלים אותן בארץ באופן מסחרי. יש עדשים מתורכיה, מקנדה ומצרפת. מה תהיה הבחירה הנכונה? עוד דוגמה: אנחנו יודעים שלאורז יש מקום משמעותי בהרגלי האכילה של רוב תושבי המדינה. באלף השנים האחרונות

מקומי או לא מקומי?

לאורך אלפי שנים, ומסביב לעולם, הקשר בין המקום והאוכל היה דבר טבעי. אורח החיים היה יותר מקומי. מחוץ לערים הגדולות, וגם בתוכן, התושבים ניזונו בעיקר מהגידולים החקלאיים שמסביב לעיר או בסביבתה הקרובה. באופן טבעי, דברים שהגיעו ממרחק היו יותר יקרים ונפלו בעיקר לצלחתם של העשירים. צורת החיים הזו ביססה את הקשר בין האדם למקום מבחינה תרבותית וגם מבחינה