בלוג

משל "מסכת החמצן"

כל פעם שיוצאים לטיסה צריך להיזכר בזה מחדש, בתדריך של הדיילת (או על גבי המסך): מה צריך לעשות במקרה שקורים כל מיני דברים? יש שם את הקטע שנופלת מסכת החמצן, וההנחיות שניתנות מכוונות בבירור להורים: קודם לשים את המסכה לעצמכם ורק אחר כך לעזור לילדים. חמצן הוא בעצם סוג של מזון, אז אפשר לעשות עם זה

להרוס ולבנות באוכל

אחד מהדברים הכי טעימים באוכל, עכשיו (בסתיו) כשהירוקים מתחזקים, זה לשלב אותם עם אטריות. אולי זה רק הזיכרון של המסעדות האסייתיות בניו-יורק, שמגישות אטריות כוסמת או חיטה עם פאקצ'וי, ברוקולי וערמוני-מים (בין היתר) ברוטב סויה סמיך משמן סומסום קלוי ומיץ ג'ינג'ר סחוט, שמעורר בבטן את התיאבון. בכל אופן, בשבועיים האחרונים אנחנו מחפשים דרך לשלב אטריות

פסטו פטרוזיליה חרדל

שוטפים את העלים היטב מאבק ובוץ ומניחים במסננת גדולה לניקוז המים. בינתיים מקלפים וכותשים את השום. קוצצים מעט את העלים כדי שישבו בנוחות במעבד מזון. מוסיפים את החרדל והשום וסוגרים את המכסה. מתחילים לרסק ובהדרגה מוזגים פנימה את השמן, עד שנוצר ממרח חלק ואחיד. מוסיפים מעט מלח ומערבבים ואז פותחים את המכסה וטועמים.