למי שמחפש מוצר בריאות ישראלי אמיתי, תערובת העלים הזאת יכולה לשמש דוגמה. ישראלית וגם גלילית. היא מכילה מגוון רחב של צמחים מקומיים, חלקם מגידול בר וחלקם תרבותיים. המבחר אינו אקראי. יש בו שילוב של צמחים על פי ידע כפרי מסורתי, המתייחס לתרומה של צמחים מקומיים לשיפור הבריאות. העיקרון של תערובת עלי התה מונח בשילוב של מספר גורמים ליצירת השפעה בריאותית כוללת, הפועלת להסדרה ואיזון של המערכות הפנימיות. למשל: איזון חומציות-בסיסיות, הרחבה של כלי הדם, הרגעה של מערכת העצבים, שיפור פעילות איברי ההפרשה (כולל העור) ועידון ריח גוף, בקיצור, תחזוקה שוטפת באמצעים טבעיים, במשקה אחד.
אחד הביקורים הראשונים של אבו-סברי אצלנו בגינה התרחש יום אחד באמצע האביב, בעת שגל הפריחה הראשון של הוורדים היה עדיין בעיצומו. בכמה מקומות בגינה פרחו באותה עת 17 שיחי ורדים מ-10 זנים, כמעט כל אחד בצבע אחר. אבו-סברי פסע שתי פסיעות אל תוך הגינה ונעצר, הסתכל מסביב וביקש שקית פלסטיק. הבאנו לו אחת מהמטבח. הוא פתח את השקית, ולנגד עינינו המשתאות עבר מוורד לוורד ומלק את הראשים של הפרחים עם עלי הכותרת ישר לתוך השקית, כמו שמולקים ראש של תרנגולת, אפילו בלי מזמרה. כשסיים, חיפש מסביב לראות שלא פספס משהו ואז הסתובב לעברנו עם חיוך של תירס שלא ראינו ממנו מאז. בכינו מבפנים ולא אמרנו כלום. "זה בשביל התה" הוא אמר בפה מלא צחוק, כשראה אותנו המומים. "למה לא אמרתם קודם שיש לכם ורדים?"
הכנת תערובת צמחים לתה אינה מנהג יוצא דופן בכפר פקיעין. בעבר, בכל בית הייתה תערובת מיוחדת של המשפחה. כיום, בבתים רבים המנהג הזה כבר לא קיים. המסורת נשמרת היכן שיש עדיין חקלאות וקשר חזק לטבע, בין היתר אצל אבו-סברי בחנות, שם התערובת הזאת מוצעת למכירה לתושבי הכפר ונמכרת בהיקף קטן. חוץ מאשר בחנות, ניתן למצוא אותה רק אצלנו.
אבו-סברי ועפיפי מכינים את תערובת התה כבר יותר משלושים שנה. שניהם אוהבי טבע, קשורים מאד לאדמה ואוהבים להסתובב יחד בשבילים ההרריים. הם אוספים את הצמחים, מייבשים אותם בחנות על מגשים, ואחרי שהתייבשו חודשיים גוזרים ומערבבים אותם יחד. התערובת עשויה מ-16 מיני צמחים שגדלים מסביב לכפר, חלקם על המדרונות המסולעים ובין העצים וחלקם בבוסתן שלהם ליד המעיין. בגלל האיסורים על קטיף צמחי בר והפקחים של הרשות שמסתובבים בשטח, הם התחילו לגדל חלק גדול מהצמחים בעצמם. בין הצמחים בתערובת ניתן למצוא מוכרים יותר ופחות: אזוב וקורנית מקורקפת, תלתן בר, עלים, פרחים ופירות של עץ הזהרור (תפוח בר), לימונית, מנטה, קליפת רימון מגורדת, פרחי ורדים, פרחי חרציות, עלי לואיזה, עלים ופרחים של ער אציל (דפנה), גבעולים של שומר ועוד.
הרכב התערובת משתנה במעט משנה לשנה בהתאם לזמינות הצמחים. בני הזוג אוהבים להוסיף לתערובת צמחים חדשים שהם מגדלים לצורך זה, למשל: ההיביסקוס ההודי האדום והגרניום הלימוני בתערובת של שנה שעברה. גם בתערובת החדשה של השנה יש כמה הפתעות, ביניהן עלי הכותרת הכתומים שמתייבשים בתמונה למעלה על המגש. מי שרוצה לנחש איזה פרח זה, מוזמן.