משתתפים:
2 חב' עלי מנגולד (10 עלים גדולים) 4 בצלים גדולים 1/4 כוס שמן זית, או יותר בערך חצי כפית מלח, או לפי הטעם |
הכנה:
1. נשטוף את העלים היטב ונפריד בין שדרת הגבעול (הלבנה) לבין העלה הירוק.
את יריעות העלים הירוקים נקצוץ דק "שתי וערב" (ואת השדרות נשמור לתבשיל אחר).
2. נקצוץ גם את הבצל לקוביות קטנות.
3. נחמם סיר רחב ושטוח על להבה גבוהה ונעביר לתוכו את הבצל. נוסיף כ-1/2 כוס מים ו״נטגן״
עד שמתרכך ונהיה שקוף.
4. נוסיף את המנגולד ונערבב היטב. נבשל עם מכסה סגור, כ-5 דקות על להבה בינונית.
5. נוסיף את שמן הזית. נערבב היטב ונבשל מכוסה על להבה נמוכה, כ-1/2 שעה.
נערבב שוב ונוסיף מעט מלח. נמשיך לבשל עוד חצי שעה, עד שכל מרכיבי התבשיל מתאחדים
ל״חמאה״ אחידה, רכה ונימוחה.
נכבה את האש, נטעם ונתבל בעוד מלח ים אם צריך. נעביר למקרר בכלי אחסון.
קיבלנו מחית ירוקה מלאה טעם וגם עשירה בברזל. מעדן אמיתי עם ערך תזונתי משמעותי. מתאימה לתיבול כל תבשיל שעולה על הדעת, כליווי לתבשילי דגנים (בתוספת לימון כמובן), כמילוי לירקות או מאפים ממולאים, כשכבה בתוך לאזניה מפנקת או כאורחת בלתי צפויה על כריך מפתיע. בכל מצב טעימה.
מחזיקה מעמד בקירור כשבועיים ובמקפיא – לנצח….