משתתפים (4-6 מנות) :
חופן גדול (150 – 200 גרם) שעועית צהובה טרייה
חופן גדול (150 – 200 גרם) שעועית סגולה טרייה
2-3 שיני שום – פרוס לפרוסות דקות
2- 3 כפות שמן זית
לוויניגרט:
2 כפות חרדל טבעי
1/3 כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ אורז (או אחר)
חופן גבעולי שמיר שטופים וקצוצים דק
1 כף רכז תפוחים טבעי
מלח ים ופלפל לפי הטעם
הכנה:
נקטום את קצוות השעועית ונשטוף במים זורמים. נחתוך או נשבור לפרקים באורך 2-3 ס"מ.
נעביר לסיר ונוסיף מים עד לגובה השעועית. נביא לרתיחה על להבה גבוהה ולאחר שרותח, ננמיך ונבשל מכוסה על להבה בינונית, כ- 7-8 דקות. נבדוק את השעועית וכשהיא רכה מספיק, נסנן החוצה מהסיר ונעביר לקערה. נזליף מעט שמן זית, מעט מלח ואת פרוסות השום, נערבב היטב ונניח להתקרר.
בינתיים נכין את הוויניגרט:
נכניס את כל המשתתפים ברוטב לקערה (למעט השמיר), ונרסק בעזרת מוט בלנדר (או בבלנדר) לרוטב אחיד. כשהרוטב מוכן, נטעם ונשפר לפי הטעם מלח ופלפל. נוסיף את השמיר, נערבב ונגיש לצד תרמילי השעועית.