חנות חנות עגלה לתשלום
  • בית
  • חזרה בתזונה
  • מורשת
    • מה זה מורשת?
    • ארגז מורשת אורגני הביתה
  • חנות
  • מתכונים
  • מגזין
    • יומן מטבח
    • פקיעין
    • מצב השוק
    • פינה למגדלים
    • סיפורים מהחיים
  • ממליצים
  • אודות
  • צרו קשר
תורהטבע תורהטבע
  • בית
  • חזרה בתזונה
  • מורשת
    • מה זה מורשת?
    • ארגז מורשת אורגני הביתה
  • חנות
  • מתכונים
  • מגזין
    • יומן מטבח
    • פקיעין
    • מצב השוק
    • פינה למגדלים
    • סיפורים מהחיים
  • ממליצים
  • אודות
  • צרו קשר
  • בית
  • חזרה בתזונה
  • מורשת
    • מה זה מורשת?
    • ארגז מורשת אורגני הביתה
  • חנות
  • מתכונים
  • מגזין
    • יומן מטבח
    • פקיעין
    • מצב השוק
    • פינה למגדלים
    • סיפורים מהחיים
  • ממליצים
  • אודות
  • צרו קשר
ראשי » בלוג » קוסטולוטו פיורנטינו

קוסטולוטו פיורנטינו

לפי השם אפשר לחשוב שאנחנו הולכים לספר על זמר אופרה. מי שמכיר אותנו מבין שזה בטח שם של העגבנייה. אבל תגידו את האמת, נכון שיש דמיון רב בין שני הדברים?

בשקט בשקט, בחסות הפריחה, הנבטים של ירקות הקיץ הקרוב בגינה, מתחילים להציץ מתוך האדמה. זמן טוב לעשות הכרות ראשונה. את הזרעים של העגבנייה בתמונה למעלה, קיבלנו מחברה שחזרה מביקור ברומא.

הזן "קוסטולוטו פיורנטינו" מקורו בעיר פירנצה, בירת חבל טוסקנה. זהו זן המשמש לגידול מסחרי בקיץ וקל למצוא אותו בחנויות ובשווקים באיטליה, אבל עיקר עניינו בכך שהוא הזן הפופולרי ביותר ברחבי החבל, בין מגדלי עגבנייה בגינות פרטיות. ולא רק בטוסקנה ובאיטליה, גם באנגליה, בארה"ב ובקנדה, זה זן מאד נפוץ בקרב גננים חובבים.

ניתן להשיג זרעים של העגבנייה הזאת מכל יצרן זרעים שמכבד את עצמו. אפילו לא צריך לנסוע לאיטליה. אמרתם "קוסטולוטו פיורנטינו", זה כאילו אמרתם לוצ'יאנו פבארוטי. עד כדי כך זה זן מוכר. ובכל זאת, לארץ הזן הזה עוד לא הגיע (למרות שפבארוטי כבר היה), כי אם הוא היה מגיע, אף אחד לא היה מסתכל על עגבניות הפלסטיק עם ציפוי זהב שמוכרים פה.

הזן שייך למשפחת "זני המורשת", כלומר, זן עם היסטוריה עתיקה שנשמר, מבחינה גנטית, באותה צורה כמו שתמיד היה. בלי הכלאות, הרכבות, או הנדסה גנטית מכל סוג. זה עניין בעל ערך גבוה בשביל מי שחושב אורגני.
העגבניות שהזן מניב מגיעות לגודל ממוצע של 200-150 גרם. הן בעלות קליפה עדינה וגוף בשרני מחולק לצלעות ומעט שטוח. ל"בשר" יש מרקם עסיסי וטעם שקשה לתאר, כי הפה מתמלא במיצים. בזכות טעמה, קיבלה העגבנייה הזאת את הכינוי "אומצת בקר" (beefsteak), ויש יותר שמכירים אותה דווקא בשם הזה ולא בשם של הזמר.

אפילו לקליפה של העגבנייה הזאת יש טעם. גורם ישיר לפופולריות של הזן בגינות פרטיות הוא הרוטב של העגבניות. בטוסקנה מגדלים אותה בשביל שני מוצרי מטבח מסורתיים: רוטב עגבניות וממרח עגבניות מיובשות. זאת למרות שאפילו סתם פרוסת עגבנייה חתוכה על לחם יכולה להפיל ענקים.

גידול צמח העגבנייה "קוסטולוטו פיורנטינו" מתבצע בתלייה וכולל גיזום של השלוחות הצדדיות. זה "זן מטפס" (indeterminate), שממשיך להאריך גבעולים, להוציא פרחים ולתת יבול במשך כל חודשי הקיץ (אם הווירוס לא מכניע אותו קודם). תכונה זאת עושה אותו מתאים לגידול מסחרי, בבית רשת, בשיטת הגידול בחממה.

אצלנו בגינה השתילים יטפסו השנה על פרגולה. את שקית הזרעים שקיבלנו חילקנו בינתיים לעוד 5 בעלי גינות פרטיות. מכיוון שזה הניסיון הראשון איתה, יהיה נחמד ללמוד מהתוצאות בגינות נוספות.

פורסם ב: פינה למגדלים

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

טלפון: 054-4645494

כל הזכויות שמורות © לתורהטבע / תורה טבע – סדנאות ואירועים טבעיים, משלוח ארגז אורגני הביתה, לימוד אכילה נכונה

וויזי שיווק באינטרנט