משתתפים:
1-2 ראשי סלרי גדול
2 כפות קמח חומוס או עדשים
טיפה מים להרטבת הידיים
הכנה –
נקלף, נפרוס ונחתוך את השורש לחתיכות מאורכות בעובי 1/2 ס"מ או טיפה יותר.נעביר לקערה. נרטיב קלות את כפות הידיים ונערבב את מקלות הסלרי שחתכנו. נפזר מעל את קמח החומוס ונערב שוב, עד שכל החתיכות מקומחות.
נחמם תנור אפיה ל – 180 מעלות. נסדר את הסלרי בתבנית אפיה ונכסה בנייר אפיה. כשלא בטוח שנגיע בזמן לתנור אפשר גם עם נייר כסף מעל, העיקר שלא ישרף.
נכניס לתנור ונאפה חצי שעה. אחריה, נסיר את הכיסוי ונניח לסלרי להשתזף עוד 10-15 דקות.
נוציא מהתנור ונגיש עם לימון טרי סחוט מעל.
מעדן אמיתי