כמות ל-20-15 עוגיות
2 כוסות שיבולת שועל
1.5 קמח כוסמין מנופה
1 כוס מיץ תפוחים –
או 1/2 כוס מייפל מהול עם חצי כוס מים
1/4 כוס נבט חיטה או שומשום כתוש
1 כוס דחוסה צימוקים או כל פרי יבש אחר – חתוך דק
1/4 כפית קינמון + תוספת לבזיקה מעל
1/2 כוס שמן חמניות
1/4 כוס אגוזים מכל סוג, לפי בחירה – קצוצים
1. לחמם תנור לחום בינוני (170 מעלות). לשמן תבנית אפייה רבועה.
2. לערבב את כל החומרים בקערה היטב.
3. להעביר את העיסה לתבנית האפייה, לשטח באחידות ולבזוק מעט קינמון מעל.
4. לאפות 30 דקות.
להוציא את התבנית מהתנור ולחתוך לפי רצונך – פסים, משולשים, ריבועים וכו'. יש לחתוך בזהירות רבה, כדי למנוע התפוררות.
כמו כן, מומלץ להניח לקירור מוחלט לפני שטועמים, אחרת… הכל יתפורר!!
5. להוציא מהתבנית ולהעביר לכלי יבש וסגור.
רצוי למתן את צריכת העוגיות האלו, בכדי לא להעיק על מערכת העיכול.